Sider

onsdag den 9. februar 2011

Et skridt frem og to tilbage

Ja, så blev der endelig lidt tid til mig selv og min mac igen.
De sidste par uger (siden Vera var syg) har hun nægtet at spise rugbrød/bondebrød. Hun spytter det konsekvent ud. Ligeså snart hun får det i munden, stikker hun tungen ud og sige "aaarrvvd" og venter på, at det falder af (ned i sin hagesmæk som er en af dem der samler maden i en lille fordybning, hvor barnet efter at ha' spyttet det ud, så kan sidde og fiske det op og smide rundt med det....hey, hvad faa'n hjælper den så?). Hvis vi derimod giver hende en tør skive lyst brød, gnasker hun glædestrålende det i sig, men så snart jeg smører lidt smør eller pålæg på, får det samme tur, "aarrvvd" og ud ryger det. Samme tur får kartoflerne til aftensmaden, som hun ellers plejer at spise med velbehag. Jeg forstår det altså ikke. Det startede egentlig da hun var syg, hvor vi tænkte, at det nok gjorde ondt når hun sank (hun hostede og snottede og var hæs, så halsen gjorde nok lidt ondt) og så er det jo ikk helt unormalt, at ha' mindre appetit når man er syg, så der fik hun selvfølgelig al mulig andet, som tykmælk og blød frugt og hvad vi ellers ku' få i hende. Men hendes foragt for pålæg og kartofler stoppede desværre ikke, selvom hun blev rask. Det betyder, at vi er gået tilbage til grød. Grød til frokost og ris eller pasta til aftensmad (og grøntsager...selvfølgelig, nej nej, bare rolig, jeg er ikke en af dem, der tror at pomfritter er grøntsager, hun får rigtige grøntsager som gulerødder, pastinak og broccoli). Så nu er jeg spændt på hvornår hun bliver træt af ris og pasta og giver dem samme tur "aaarrvvd".

En anden ting der er sket med hende...hun sover pludselig helt vildt meget (om dagen i vuggeren vel at mærke). De siger at hun sover to - nogen gange hele tre timer om formiddagen og halvanden til to timer om eftermiddagen. Hun er sgu et nemt barn at passe, jeg tror vist jeg skal kræve nogle af mine (dyrt betalte) penge tilbage. Så meget plejer hun altså ikke at sove. Men det må jo være al det nye der sker omkring hende, al den (over)stimulation der kræver lidt bearbejdelse i form af søvn, I guess?!

Er der nogle af jer andre der har oplevet, at jeres børn sov mere, da de kom i institution eller er det blot Vera der er en lille sovetryne??

4 kommentarer:

 1. Oskar sover 3-4!!timer om dagen i vuggeren "vel at mærke", hihi! ... vores Oskar HELE TRE TIMER!;)og falder i søvn på vej hjem fra vuggeren ....JA!han sover mere om dagen (kun om dagen :(((

  SvarSlet
 2. Ja, så er det jo nok meget normalt :) Gid han da også kunne sove om natten hva!

  SvarSlet
 3. Kan faktisk ikke huske, om Øglen begyndte at sove mere, da hun kom i institution, men jeg kan huske, hvor smadret hun var om eftermiddagen, efter hun var blevet hentet! Ikke, at hun sov af den grund (men hun er jo også altid blevet puttet tidligt), men det gjorde, at der i en periode ikke var overskud til ret meget. Som fx at spise (almindelig) aftensmad. Husker klokkeklart, hvor stort et hyr vi havde med hende i en periode, hvor hun nægtede at spise noget som helst af det, vi også spiste, så vi lavede den samme finte som jer - gik tilbage til grød, øllebrød, yoghurt, gnavegrønt og skorper, indtil hun gad vores mad igen.

  De er lidt underlige, de børn :-)

  SvarSlet
 4. Tak for feed back Øglemor, det er godt at høre hvordan andre har oplevet det. Det lyder jo også meget sandsynligt, at der sker så meget nyt, så de er trætte og måske ikke har overskud til at spise så meget "tygge-mad". Vi spiser i hvert fald masser af grød og tykmælk og tørt brød for tiden, så må vi jo bare vente og se hvornår hun gider almindelig mad igen :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...