Sider

lørdag den 11. december 2010

Kemikaliecocktail til de kære små

Forleden kom det nye "Tænk" blad ind af døren. Det første der fangede mit øje, var teksten "Kemi på børneværelset". Åhh nej, hvad er nu det. Tænk har testet 20 stykker CE-mærket legetøj, 14 af stykkerne er fyldt med skadelig kemi. Trælegetøj indeholder mest kemi, faktisk indeholder alt det trælegetøj de har testet sundhedsskadelige stoffer. Kun to ud af seks stykker plastiklegetøj indeholder skadelige stoffer.
Så gik man her og troede, at trælegetøj var det bedste for børn, men så blev man klogere. For hulan, det er en jungle af sundhedsskadelige stoffer vi lever i, øv. Og tænk engang, det legetøj der blev fundet flest skadelige stoffer i, er Brios togbane, den indeholder både hormonforstyrrende, allergifremkaldende og kræftfremkaldende stoffer...puha, hvem havde troet det. Sådan en togbane har jeg, fra dengang jeg var barn. Det kan da godt være, at jeg skal kyle den ud i stedet for at give den til Vera, som ellers var planen. I artiklen står der også, at man ikke kan gå ud fra, at kravene er overholdt, selvom legetøjet er CE-mærket, da det er producenterne selv, der udstyrer deres produkter med mærket og kontrollerer om de lever op til kravene. Ifølge Dansk Standard er CE-mærket udtryk for tillid til producentens gode intentioner.
Seriøst, hvad skal vi så med sådan et mærke?

3 kommentarer:

 1. Så godt den der test. Eller - min mor så den og gjorde mig opmærksom på det, sådan ca. 3 timer efter, jeg havde ringet og sagt til hende, at Øglen ønskede sig en Brio togbane i julegave. Det gør hun så ikke alligevel...

  Du har ret i, at det er en jungle, og jeg er efterhånden lidt træt af, at der ikke er nogle nemme' pejlemærker, såsom at trælegetøj er godt, mens sindssygt kulørt legetøj er farligt. Når det er sagt, så tror jeg dog også, at man skal passe på med at blive helt hys. Men man vil selvfølgelig sine børn det bedste.

  Mht. din gamle togbane, så synes jeg da næsten, at det ville være synd at kyle den ud. Kunne det ikke godt tænkes, at det der med kemikalierne er blevet værre med tiden, sådan at nutidens legetøj er værre end det gamle? Eller er det bare mig, der tror, at alting var bedre i gamle dage? ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, mon ikke salget af togbaner falder, efter den artikel er blevet offentligjort, og måske der er nogle julegaver der skal byttes. Man kan vel håbe på, at du har ret, at det der med kemikalierne er blevet værre med tiden, men jeg er bange for, at det ikke er sådan.....tror faktisk at det var værre i gamle dage. Dengang var man jo ikke så oplyst omkring hvilken skade disse stoffer kan gøre. Men jeg ved nu ikke....jeg har jo selv leget med den som barn, og jeg har jo ikke taget skade (eller har måske har jeg?? :)

  SvarSlet
 3. Jeg synes bare man skal ta og LEVE og bekymre sig mindre!!! Vi er da friske, vi har stærke små unger, vores forældre lever stadig og hos os har Isak 4 oldemødre! Lev dog livet for hulen og nyd det gamle legetøj og nostalgien omkring det - det er et stykke familiehistorie som er guld værd for Vera!!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...