Sider

lørdag den 5. november 2011

Tanker om barn nummer to

Nu når jeg er gravid for anden gang, er det klart at jeg gør mig mange tanker om hvordan det bliver at have to børn. Er det det rette tidspunkt? Skulle vi have ventet? Kan vi nu klare det? Hvordan kommer Vera til at takle det? osv.
Det er fedt at læse med og høre om hvordan I andre klarer det rundt omkring, men jeg bliver også en lille smule skræmt når jeg læser dette indlæg (om den ellers så søde Øgle) ovre hos Øglemor, som jo for nylig blev mor til to. (Skulle man alligevel ha' ventet til den store er teenager med at få barn nummer to?)
Jeg kan genkende situationen som Øglemor beskriver, om at have et barn der har sin egen vilje, selv vil bestemme og at det kan tage flere timer at putte om aftenen. Det er hårdt nok, når man blot har ét barn og det hele er nok lidt lettere at kapere for os end for andre med to børn, men før vi ved af det, så har vi altså også to børn. Jeg tænker hele tiden, til den tid er Vera jo det ældre og så går det hele jo bedre med at sove osv. Men det er tilsyneladende ikke altid sådan det fungerer.
Som sagt er det fedt at læse med hos I andre....så kan vi da nå at forberede os mentalt...hvis det overhovedet er muligt :-)

6 kommentarer:

 1. Hårdt men det hele værd.. nu er lillebror 16 dage gammel og man har da tænkt tanken.. burde vi have ventet.. men jeg ved det er det hele værd i sidste ende.. de vil helt sikkert få stor glæde af hinanden...

  Det værste er den søvn underskud man kommer i...

  Tanja som ikke skal have flere børn :p

  SvarSlet
 2. Beklager, hvis jeg har skræmt dig med mit indlæg - det var ikke meningen. Havde bare lige et par frustrationer, der skulle ud ;-) Sove-showet er hårdt, ingen tvivl om det. Men som Tanja skriver ovenfor, så er lillebror (eller hvad I nu får :-)) det hele værd. Pwomise! Varanen er 6 uger gammel nu, og jeg nyder i fulde drag at være mor til to og en familie på fire. Jeg får ikke sovet særlig meget, og tid til mig selv er der heller ikke alverden af, men jeg stornyder det og har fundet et eller andet hidtil uopdaget energi-depot, som gør, at jeg kan holde mig kørende. Når jeg altså ikke er ved at kyle Øglen ud af vinduet, fordi hun er så stædig en madamme, der gør lige nøjagtigt ingenting af det, hun får besked på. En dag ved lejlighed burde jeg skrive en indlæg om den dag, turen hjem fra stationen (vi taler MAX 200 meter) resulterede i så sure miner fra både Øgle og Øglemor, at vi var parate til at sætte hinanden til salg på dba...

  Men en anden dag skal jeg også nok skrive et indlæg om, hvor dejligt det er at se på de to skønneste unger i verden og prøve at forstå sådan rigtigt, at de er mine. Det ER fantastisk, så glæd dig. Og enjoy the ride! :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også læst OG hørt alle historierne om hvordan de store søskende kan reagere på den lille ny osv. osv... Men-jeg valgte at lade tvivlen komme Ida til gode, tog en dag ad gangen OG hun overraskede alle ved at tage det hele SÅ pænt:-) Selvfølgelig er nogle dage bedre end andre... SÅ forsøg at gemme tankerne væk til du står i situationen, for Vera overrasker sikkert også dig:-)

  SvarSlet
 4. @ Tanja: Ja, de vil netop få meget glæde af hinanden når aldersforskellen ikke er så stor - det tror jeg på. Og ja....søvnunderskuddet bliver et helvede, men man klarer det jo!

  @ Øglemor: Tak! Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er det hele værd, men derfor kan det jo godt være pisse hårdt nogen gange. Det er helt okay at skræmme mig lidt en gang imellem - jeg vil langt hellere høre den rå upolerede sandhed end et falsk romantisk billede af hvordan det er at være mor til to.
  Men jeg må indrømme, når Vera har sine "vredesudbrud"...eller skal jeg kalde dem "fortvivlelsesanfald" (som regel når hun ikke får sin vilje), så tænker jeg da, at det bliver svært at håndtere når man også har en baby på armen. Og jeg er da også lidt bekymret for søvnunderskuddet, men jeg håber jeg finder det samme energi-depot som du har fundet. Lige nu lever jeg i luksus. Pga. graviditeten er jeg meget træt og derfor står kæresten i weekenderne op med Vera så jeg kan få sovet...mmmhhh, jeg må nyde det mens jeg kan :-)

  Jeg vil meget gerne høre om turen hjem fra stationen en dag....og hvor er det godt at høre at Øglen lagde sig til at sove uden problemer i fredags da du var alene med ungerne....fedt at det også kan være nemt at være mor til to!

  @ Fie: Det var et godt råd, det må jeg huske...selvom hun er en lille temperamentfuld dame hende Vera :-)

  SvarSlet
 5. Er de for tætte, er der for langt imellem dem, hvornår er det passende??? Jeg tror ikke der findes noget rigtigt eller forkert svar på det. Men nu er du gravid, I har lyst til et til barn og dette er det tidspunkt I har valgt - tag det som det kommer, jeg er sikker på at I kommer til at klare det strålende! Og trøst jer selv med at de får mere glæde af hinanden med 2års mellemrum end med 14! Ja, søvnunderskud er virkelig ikke morsomt, men du klarer det helt sikkert bedre nu end om 10 år og så kan du se frem til dagene som kommer hvor Vera og lilleklump selv står op lørdag morgen, selv spiser morgenmad og selv leger mens far og mor sover!
  Kh fra en overtræt, men optimistisk, småbarnsmor :-)

  SvarSlet
 6. Åååh Stine jeg savner dig :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...