Sider

torsdag den 4. oktober 2012

Tanker..

...fra en mor der gerne vil gøre sit bedste.

Asta er nu over fem måneder gammel og vi er så småt begyndt på grød (hun er en kæmpe baby og nu kan jeg ikke trække den længere). Jeg prøvede først at give hende gulerodsmos, som jo skulle være så godt at starte med ifølge min nye bog "Baby 100% naturlig uden kemi", men det gad hun da slet ikke at spise. Så nu får hun risgrød (hjemmelavet selvfølgelig) med lidt frugtmos i, det gider hun godt at spise.
Jeg vil så gerne gøre det så godt, med det mener jeg, at jeg vil gerne forebygge at Asta får allergier, børneeksem, gentagende mellemørerbetændelse og dårligt immun forsvar. Vera har døjet rigtig meget med sygdom, børneeksem (heldigvis ikke så meget mere, mest da hun var under et år gammelt) og hun har haft mellemørerbetændelse og fået penicillin en million gange (okay, ikke helt, men MANGE gange) og det endte med at hun fik lagt dræn.
Vera fik en lidt hård start på livet med akut kejsersnit og antibiotika-kur. Måske derfor har hun døjet med immunforsvaret de første år af sit liv (jeg er spændt på hvordan vinteren kommer til at gå), men jeg ved selvfølgelig ikke om det ville have været anderledes, hvis hun ikke havde haft den start på livet.
Jeg ville ønske, at jeg dengang vidste hvad jeg ved i dag, om hvad man selv kan gøre for, at hjælpe deres immunforsvar på vej. Men nu gør jeg alt hvad jeg kan, for at råde bod på det for Vera og for at forebygge for Asta, så må jeg bare krydse fingrer :-)

Beklager det er lidt mørkt - der kom lige en sky for solen :-)
Asta sover og jeg har en sjælden stund i sofaen for mig selv med min amme-the og min nye bog, aaahhhh :-)

6 kommentarer:

 1. Jeg forstår godt dine tanker, men jeg tror nu ik du skal ha dårlig samvittighed overfor Vera. Jeg tror det kan være tilfældigt hvem der ender med sygdom. Jeg fuldammede kun Alberte i 2 mdr, og troede jo helvede var løs pga hun skulle ha flaske og starte på grød da hun var 4 mdr. Men hun er sjældent syg, og der er næsten aldrig noget med hende (7,9,13). Til gengæld blev jeg selv ammet længe af min mor, og mit immunforsvar har været meget dårlig. Så jeg er sikker på du gør det helt rigtige for dine piger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie, jeg forsøger i hvert fald at gøre det rigtige for mine piger. Man gør jo altid sit bedste, at man så bliver klogere med tiden og ens "bedste" ikke er det samme som tidligere, det viser jo bare at man udvikler sig :-)

   Slet
 2. Du er en skøn mor, Tanja, og hvor er dine piger heldige med sådan en omtanke du har for dem:) Jeg håber Asta slipper udenom de værste allergier mm., i hvert fald gør du det du kan og mere kan man ikke gøre:)
  Liva var syg af flere gange fra hun var spæd til hun blev 1 år - og hver gang i længere perioder. Hendes immunforsvar var bare virkelig svagt og jeg frygtede, at det fortsatte.. men alting vendte bare, da hun blev over 1 år. Hun er sjældent syg og når hun er det varer det kun en enkelt dag eller 3. Måske kan det også nå at vende for Vera lige pludselig:):)

  Ammethe lyder i øvrigt ret hyggeligt. Har det en virkning mon?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord.
   Dejligt at det er ovre med Liva og at hun ikke så ofte er syg længere. Når Vera er syg er det ofte mange dage i træk - jeg gruer for vinteren, men håber at hun er ved at være så gammel nu, at hendes immunforsvar efterhånden er så udviklet, at hun ikke bliver så ofte syg. Men det er da altid noget at jeg er på barsel, så bliver der da i det mindste ikke noget pasningsproblem når hun er syg :-)

   Om ammethe virker, tjaa måske, jeg tror det. Jeg drikker det i hvert fald i den tro. Måske er det blot psykisk :-)

   Slet
 3. Jeg tror, at alle babyer får et lod til en sygdomstombola. Nogen er heldig at trække en nitte og andre trækker sygdomme og andre skavanker på enten 1., 2. eller 3. hylde. Alt kan ikke forklares, og jeg synes at det er rigtig vigtigt, at man ikke bebrejder sig selv at have gjort noget forkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Og jeg burde jo heller ikke klage, det er i det mindste ikke dødelige sygdomme vi oplever herhjemme (7, 9, 13 - knock on wood) :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...