Sider

onsdag den 29. februar 2012

Forsinket fastelavn

I fredags fejrede de fastelavn i Veras vuggstue. Vera var klædt ud som indianer. I 1954 syede min mormor indianerdragter til hele familien. Til hende selv og til min morfar og til min mor (på 2 år) og min moster, som er lidt ældre end min mor. De samme dragter brugte min søster og jeg som barn og nu har Vera også været indianer, i samme dragt som min mor i 1954.

Min morfar og mormor, moster og mor i 1954

Min mor og min moster anno 1954

Min storesøster og jeg i firserne engang

Og nu Vera i samme dragt

Min mormor døde desværre for mange år siden, så hun har ikke haft fornøjelsen af at se, at hendes dragter stadig bliver brugt. Vera var helt vild med at være klædt ud og var ikke meget for, at få dragten af igen.

Og så får I også lige lov at se, hvad min kæreste var klædt ud som da han skulle til fastelavn på sin skole.

Tinky Winky

De var en flok kolleger, der havde skaffet alle fire teletubbies dragter, så de var et hel hold teletubbies...det havde vist været ret populært blandt ungerne :-)





lørdag den 25. februar 2012

Forårs blogtræf

Sidste år var jeg med til danske webchicks blogtræf "Spring ud". Det var en rigtig hyggelig dag hvor jeg stiftede bekendtskab med masser af søde blog-damer.
Jeg har lige modtaget en email om, at de igen i år holder blogtræf i Århus d. 21. april. Da det er er meget tæt på min termin, ved jeg ikke om jeg selv skal med, men jeg vil da lige gøre jer andre opmærksomme på det. I kan læse mere om det her

torsdag den 23. februar 2012

Hygge - og en dejlig dag

I går var jeg til krea-klub-træf hos Marianne sammen med nogle andre søde bloggere og hold op det var hyggeligt. Der blev selvfølglig sludret en masse, drukket kaffe, spist godter og kreeret lidt af hvert og pludselig var klokken halv elleve og tiden var bare fløjet afsted. Jeg fik gang i mit strikketøj igen, så nu må vi se om jeg nogensinde bliver færdig med det halstørklæde jeg gik i gang med for meeeeeget lang tid siden.
Her til morgen stod kæresten op med Vera så jeg kunne sove (jeg har fri fra arbejde om torsdagen og kæresten møder sent), det var skønt at sove længe (jeg er ikke ligefrem noget morgenmenneske, så det er dejligt med en mand der er lidt kvikkere til at komme ud af fjerene end jeg). Solen skinner og jeg synes jeg kan mærke foråret komme snigende. Vera er rask og glad og lillesøster i maven mosler rundt, så mon ikke også resten af dagen bliver skøn. Det tror jeg.

tirsdag den 21. februar 2012

Min seje datter

På grund af gentagende mellemørebetændelser og penicillin-kure (sådan ca. konstant henover hele vinteren) fik Vera i dag lagt dræn i sine ører. Og hold da op hvor er jeg stolt af min lille pige! Hun var bare så sej. Alle mine bekymringer blev gjort til skamme. For det første var jeg bekymret for hvordan hun ville takle at skulle faste - ingen problemer. For det andet hvordan hun ville tage at få en maske for mund og næse da hun skulle i narkose - ingen problemer. Hun lå bare ligeså stille, så dog lidt forvirret ud, men ingen skrig og skrål som vi havde frygtet og heldigvis var det ikke nødvendigt at holde hende, det var min værste frygt. Hun fik en blød isbjørne-kramme-bamse fra Trygfonden af lægen inden hun fik masken sat for, den lå hun og krammede mens kæresten og jeg stod ved siden af hende og talte ligeså stille til hende (den eneste med en klump i halsen og tårer i øjenkrogen var mig). Da hun vågnede fra narkosen en lille halv time senere, var det blot min kæreste og jeg der var hos hende. Hun kiggede sig lidt forvirret omkring og spurgte som det første "hvor er manden henne?", hun mente selvfølgelig narkoselægen. Og så sad hun ellers bare ligeså stille ved mig og vågnede - igen, ingen tårer, skrig og skrål. Hun insisterede endda på selv at gå der fra. Kæresten og jeg var glade og lettede over at hun tog det så pænt....og også ret stolte af hende :-) Resten af dagen har vi hygget herhjemme...og Vera fik sig selvfølgelig en god lur da vi kom hjem.

Her ligger man lige og vågner ligeså stille fra narkosen

I morgen er det atter en almindelig dag, med arbejde og vuggestue, men imorgen aften skal jeg til krea-hygge med nogle andre bloggere og det glæder jeg mig til :-)

søndag den 12. februar 2012

Ny gyngestol

Så er vi så småt ved at være ovenpå herhjemme, vi "snotter" dog alle stadig en del.

Jeg har længe ønsket mig en gyngestol. Bl.a. til amning og nat-vugge-trøstning, hvor man alligevel sidder og vugger frem og tilbage for at få baby til at falde til ro. Jeg har kigget på en masse forskellige fine (og dyre) gyngestole på nettet, men jeg har haft lidt svært ved at finde ud af hvilken en det skulle være og hvilken en jeg havde råd til. Der findes så mange flotte, (bl.a. den her og den her, de er dog lidt for dyre for min pengepung) men mit krav var, at den skulle have høj ryg, så jeg kan hvile hovedet/nakken når jeg sidder med baby (om natten for eksempel, når man sidder og halvsover).
Da min mor fandt denne fine Wegner gyngestol brugt og til en god pris, var jeg ikke et sekund i tvivl om at jeg skulle slå til.


Er den ikke fin?

Jeg går normalt ikke så meget op i design (lad os bare sige slet ikke....vores hjem er som taget ud af et ikea katalog) og jeg havde da også overvejet at købe denne her fra ikea, men da jeg så Frk. Wegner her ovenover, så var jeg altså solgt. Kæresten er dog ikke helt vild med farven på betrækket, men det må han altså leve med, når man bor sammen med to hunkønsvæsener (snart tre), så må man finde sig i lidt pink rundt omkring. Puden har min mor købt til mig i den lokale "genner", hun synes den passede til "gyngestole-stilen"...nu må vi lige se om den skal have et andet betræk....synes måske det er lige lovlig retro.
Nu er jeg spændt på om jeg får den brugt når lillesøster kommer. Man sidder i hvert fald godt i den.


onsdag den 8. februar 2012

Dobbelt syg

Nå, så blev det sørme min tur. Sidder i sofaen med en stor kop te og stener til dårlig TV....og er syg. Snot, host, hovedpine, krads i halsen og ubehag i kroppen....øv! Og det dur jo ikke at tage al mulig medicin/hovedepinepiller når man er gravid. Inden jeg blev mor var jeg stort set aldrig syg, nu bliver jeg ramt flere gange årligt....det er ikk' sådan med de vuggestueunger der slæber diverse baktusser med hjem.

Vera er stadig syg, men dog i bedring. Kæresten passede hende hjemme igår og var et smut forbi lægen med hende for at få kigget på ørerne og HELDIGVIS så hendes ører ikke så slemme ud, så vi dropper penicillinkuren i denne omgang, skønt.
Mormor og morfar hentede hende i morges da det hele tiden havde været planen at de skulle passe hende i dag (jeg troede jo jeg skulle på arbejde) så jeg har hele sofaen for mig selv til at ligge og pleje mig selv i, aaahhhh!

Aftenens krea-hygge-klub er blevet udsat til en anden dag, da jeg desværre ikke er den eneste der er syg....Anna som vi skulle hjem til er også blevet syg. Jeg er selvfølgelig glad for at jeg ikke går glip af en hyggelig aften som jeg havde glædet mig til, men hvor er det da bare træls med al den sygdom rundt omkring.

Nå, ned under tæppet med mig igen. God onsdag derude og god bedring til de syge :-)

tirsdag den 7. februar 2012

Den der fødselsdag i sidste måned

For nogle uger siden fyldte kæresten 30.
Jeg lovede jer nogle billeder af "peber-kurven" og Veras maleri....så det kommer her.

Hun var meget koncentreret

Vera og peberkurven

I morgen skal jeg til krea-hygge med min nye krea-klub hos hende her, bl.a. sammen med hende her. Jeg håber virkelig snart Vera bliver rask igen, for der er en del natteroderi når hun har ondt i ørerne og har høj feber....og så er man altså bare så træt i løbet af dagen, og jeg skal jo helst være frisk til krea-hyggeaften. Jeg har et meget gammelt strikkeprojekt liggende, som jeg overvejer at finde frem igen...så kan det være jeg kan få strikket lidt samtidig med at jeg sludrer og måske også spiser lidt kage.
Jeg glæder mig meget til at hygge med andre søde blog-damer :-)

søndag den 5. februar 2012

Elsker søndage....men hader sygdom

I dag stod kæresten tidligt op med Vera og jeg fik lov at sove længe (som jeg faktisk ret ofte gør) og da jeg stod op langt op af formiddagen lavede kæresten hjertepandekager og blåbær-banan-smoothie til os, nammenam!



Vera slikkede sirup og sukker af pandekagen

Senere var vi på kælkebakken, ind til Vera blev pylret og træt...her til aften havde hun feber, så nu er der arrangeret pasning hos farmor og farfar imorgen. Jeg er bange for at det er ørerne igen igen igen igen. Hun har været snottet nogle dage, har faktisk konstant ellevetaller hængende under næsen og hun hoster lidt og det plejer altid at gå ud over ørerne også. Godt vi har en tid ved ørelægen om ni dage. Jeg har det virkelig skidt med, hvis hun skal have penicillin kur igen....det kan simpelthen ikke passe, så er det fjerde kur på to måneder...øv øv øv!!!

Men de sidste par dage har der heldigvis været masser af sjove ture på kælkebakken, I får lige et par billeder der fra.

Veras første tur på kælk nogensinde,
siden har hun dog fundet ud af at hun hellere selv vil trække kælken.


Vera og kælkebakken

Da vi kom hjem fra kælkebakken i dag, drak vi varm kakao og spiste mariekiks, mmhhh.

Efter aftensmaden fik Vera den sidste slat blåbær-banan-smoothie. Der hvor hun sidder (ved spisebordet) kan hun spejle sig selv i vores ovn. Efter hun havde drukket sin smoothie, havde hun et dejligt blåt overskæg. Da hun kiggede på sig selv inde i ovnen, sagde hun højt " Vera mand - Vera Mikkel". Hun refererede til sin Onkel Mikkel, som har et fint mørkt overskæg. Kæresten og jeg var flade af grin, det var altså sjovt at hun lige syntes at hun lignede Onkel Mikkel.
Vi tog et hurtigt billede af hende, dog med de føromtalte ellevetaller, så dem må I lige se bort fra.

Vera som mand - eller rettere Onkel Mikkel som hun selv siger.

Nu ligger hun trygt og sover, jeg håber ikke hun vågner og har ondt i ørerne...det lille pus.
Sov godt derude.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...