Sider

torsdag den 30. juni 2011

En grå dag

Der er et eller andet med vejret og mig. Når jeg har fri, så er vejret altid (eejj, måske ikke altid, men ofte) dårligt. Det er i hvert fald tit at den eneste regnvejrsdag i ugen falder sammen med min fridag. Wtf? (de der vejrguder iggå, de har et horn i siden på mig).
I denne uge skal jeg arbejde mandag til lørdag, undtagen i dag torsdag, hvor jeg havde fri. Jeg har gået og sukket efter solen hele ugen, mens jeg var på job, kigget ud på folk med bare (brune) ben, solbriller og sandaler. Når jeg så endelig har fri, så regner det HELE DAGEN! Og det har eddermame regnet meget i dag. Godt jeg ikke er på Roskilde festival og godt jeg snart har ferie, så satser vi på solskin....for jeg er vel ikke den eneste der har ferie her i juli måned? ;-)

fredag den 24. juni 2011

Har I været inde og kigge?

Harry Potter fans, har I nu husket at være inde og tjekke denne video på youtube:


Og ved I hvad, det er min kærestes bror der har lavet musikken til dette lille klip, og det fine papir-klip/animation er også lavet af et par danskere, de samme som lavede denne forrygende video (som bestemt er et kig værd, kærestens bror vandt en Gold Lion i Cannes for bedste sound design).

torsdag den 23. juni 2011

Mønster-barn?

Så var vi til samtale i vuggeren den anden dag...vi har åbenbart et mønster-barn. De har aldrig set hende lave flitsbuen når hun ikke får sin vilje (som vi jævnligt ser herhjemme), de har aldrig set/mærket hende kradse (med hendes skarpe små negle, som jeg IKKE kan få lov at klippe uden skrig og skrål) og de har ingen problemer med at få hende til at sove lur i barnevognen. Wtf? Men det er da dejligt at hun opfører sig pænt når hun er ude :-) Hun fik kun ros, hun udvikler sig som hun skal og aer de andre på hovedet hvis de er kommet til skade eller græder. Ååhhh mit moderhjerte smelter.

Vi er jo også glade for vuggestuen og pædagogerne, så vi roste selvfølgelig lige på hovedet tilbage. Vi fortalte at vi er trygge ved at aflevere hende og vi ved, at hun hygger sig når hun er der og hun er tryg ved de voksne.

Samme eftermiddag da jeg kom for at hente Vera, sad hun alene i den ene ende af legepladsen, uden en voksen i nærheden, hun havde sand og snot (skal lige siges, snot fungerer rigtig godt som sand-lim) i HELE hovedet OG i munden plus en lort i bleen.
Need I say more?

onsdag den 22. juni 2011

Harry Potter fans, se her

J. K. Rowling har gang i noget nyt (og spændende), tjek evt. "Pottermore" ud eller følg med her.

mandag den 20. juni 2011

Støt Unicef

Jeg så denne video forleden og blev NØDT til at støtte den kampagne der hedder "Gios5". Jeg oprettede min egen indsamling på facebook, så jeg håber jeg også kan få andre til at støtte og dermed hjælpe Unicef med at give aktiv livshjælp til børn under fem år.
Du kan også støtte, send en sms til 1919 og skriv LIV, så støtter du med 50 kr. Eller læs mere om hvordan du kan støtte her. Børn må IKKE dø!

søndag den 19. juni 2011

Kan man overhovedet tillade sig at brokke sig?

Kort efter jeg skrev mit sidste indlæg, læste jeg ovre på en af de blogs jeg følger, et meget meget sørgeligt indlæg. Det var ovre hos konen, som netop har oplevet en mors værste mareridt, at føde et dødfødt barn. Jeg kunne ikke lade vær med at fælde en tåre (eller tyve) da jeg læste det. Jeg kan slet ikke begribe hvor stor en sorg det må være at miste sit barn.
Jeg må indrømme, jeg blev lidt flov over mit brokke-indlæg som jeg netop havde udgivet. Hvor er der godt nok stor forskel på folks hverdage (som jo ofte er det mange af de blogs jeg følger, handler om) og folks problemer. Mine "problemer" blev da godt nok lige sat i perspektiv, efter jeg læste hendes indlæg.

Der findes mange blogs rundt omkring, hvor folk (kvinder) skriver om hvordan det er at miste sit barn eller at have et sygt barn. Af en eller anden grund, læser jeg dem og som regel stor-tuder jeg imens, fordi det er så sørgelige og triste historier. Når jeg sidder der i sofaen med min macbook med tårerne trillende ned af kinderne og snottet løbende, spørger min kæreste hvorfor jeg overhovedet læser dem når jeg bliver så trist....jeg må indrømme, jeg ved det ikke. Et eller andet sted hjælper det mig vel til, at sætte endnu mere pris på det jeg har og jeg bliver ekstra taknemmelig for at have en sund og rask datter.
Er det ikk' okay at tænke sådan?

Tænk at opleve at miste sit barn. Og så sidder jeg her pylre over at min datter ikke gider at sove...hhmmm, ja, jeg skulle skamme mig. Flov-smiley!

Det der med at sove ikk'

Ja, bloggen handler ikke om så meget andet end Veras søvn for tiden, men det er altså det der fylder her hjemme i disse dage. Vi har problemer med at få hende til at overgive sig til søvnen. Tidligere lagde hun sig til at sove så snart vi lagde hende i barnevognen eller tremmesengen, men de tider er forbi. De sidste par uger har hun nægtet at overgive sig og falde i søvn, selvom hun er død-træt. Hun bliver ved med at sætte sig op (i barnevognen)/stille sig op (i tremmesengen). Vi er begyndt at gå ture med hende igen i barnevognen, men for det meste er det én lang kamp, jeg lægger hende ned og hun sætter sig op. Aarrgghh. Hele dagen (i weekenden) og aftenen (hver aften) går nærmest med at få hende til at sove. I det mindste er hun ikke sur og græder, men f... hvor savner man pludselig de dage hvor hun bare lagde sig til at sove af sig selv. Det kan nemt tage op til to timer at få hende til at falde i søvn. Så har man ligesom droppet at se den film man lige havde planlagt at se, for så skal man jo selv i seng...suk.
Har I oplevet noget lignende? Vær sød, sig at det bare er en (kort) periode, PLEASE!

onsdag den 15. juni 2011

Baby baby baby

Min skønne barndomsveninde fik forleden en smuk lille søn (hendes første). Det er så fantastisk. Hun bor desværre i København, så der går nok lidt tid før jeg får lov at holde ham. Jeg må nøjes med opdateringer på facebook og MMS. En anden veninde går også blot og venter på at føde...hvor er det altså livsbekræftende med alle de store maver og babyer. Snart har vi sommerferie og så rejser vi til Norge og besøger en tredje veninde som fik sin anden søn i marts. Ååååhhh alle de bebser... I love it! :-D

mandag den 13. juni 2011

Mmmhhh en ekstra fridag

Jeg er ikke spor religiøs, men de her helligdage der er spredt ud over foråret med løs hånd, de er nu skønne. Håber I alle nyder pinsen derude, det gør vi.




Uuuhhh det er sjovt at rutsche med mormor



fredag den 10. juni 2011

To bliver til én

Så kunne jeg endelig tage mig sammen til at skrive lidt herinde igen. Vi er raske alle mand (Yay, alle de små i vuggeren har været ramt, så vi ved hvor det kom fra). Kæresten har været væk nogle dage og nætter (med arbejd'), så jeg har haft hænderne fulde herhjemme. Puha, respekt for enlige forældre. Jeg tror Vera er igang med at omvende hendes sove-rytme, fra at sove to lure til at sove én. Nogle dage nægter hun i hvert fald at sove sin anden lur (fra ca. kl. 14.30 til 16). Men én lur er altså stadig for lidt for hende. I går hentede jeg hende i vuggeren kl. 13.30 og vi tog hjem og hyggede. Da jeg skulle putte hende til sin anden lur, blev hun ved med at sætte sig op i sin barnevogn, give mig sutten, vinke til bilerne på vejen, grine og pege på fugle og sige "bob bob", som betyder fugl. Okay, det er altid noget at hun ikke var sur og ked af det, men jeg var jo lige indstillet på at få en times alene-tid og jeg var bare SÅ træt, trængte til at flade lidt på sofaen. Jeg brugte en time på at rulle, vugge, synge osv. men lige lidt hjalp det, så jeg gav op og tog hende med ind igen. Det resulterede selvfølgelig i, at hun blev temmelig pylret resten af eftermiddagen og faldt i søvn (kl.18) oven på mig, i sofaen, mens vi sad og så et youtube klip.

Sovende Vera

Det var ikke muligt at vække hende blot med ord og kærtegn...og jeg nænnede næsten ikke at vække hende, men jeg vidste også godt, at hvis hun sov for længe ville jeg ikke kunne få hende i seng senere. Jeg lod hende sove i ca. ti minutter før jeg fik hende vækket ved at løfte hende op, puha det tog lang tid at komme op til overfladen.
Vi fik spist aftensmad og hun var frisk og glad. Kl. 20.30 ville jeg putte hende (normalt bliver hun puttet ca. kl. 20, men hun havde jo fået en lille aften-lur, så jeg trak den lidt). Tror I hun ville sove....næ nej, så startede showet igen, hende op og stå i sengen, mig lægge hende ned, sådan ca. en million gange (av min ryg). Hvis jeg forlod værelset begyndte hun at græde og så længe jeg var hos hende var i hun i top-humør, så jeg havde ikke noget andet valg end at sidde hos hende.

Under showet - beklager kvaliteten, det er taget med min old-nordiske mobil

Der var også lige en fyldt ble der skulle skiftes under showet, så hun fik lige lov at lege med puslespil i ti minutter, i håb om at hun så ville sove bagefter...der gik endnu en halv times tid.

Det tog en time og tre kvarter før hun endelig sov. Aarrghhh! (Det er altså længe, når man er vant til at hun lægger sig til at sove stort set med det samme). Der røg den aften med alene-tid. Hun faldt altså først i søvn kl. 22.15 og jeg måtte også i seng, var død-træt. Jeg faldt i søvn ca. kl. 23. Ved midnat vågnede Vera og jeg måtte ud af sengen og ind til hende, det fortsatte så hele natten, igen kl. 01, kl. 03, kl. 05 og kl. 6.30 ringede mit vækkeur. Gaaaab! Hun plejer ellers at være god til at sove igennem...men selvfølgelig ikke den nat man er alene med hende. Det var ikke meget søvn jeg fik (når man helst som mig skal have syv-otte timer i træk for at være frisk). I dag kom kæresten heldigvis hjem, så han fik putte-tjansen her til aften. Det tog ham ca. ti minutter. Wtf!?
Nu skal jeg i seng...og jeg står ikke op hvis hun kalder...det får kæresten altså lov til.
Godnat derude, sov godt :-)

søndag den 5. juni 2011

Så stille

Der har været stille den sidste uges tid. Vi har været syge på skift, først kæresten, så Vera (hun er heldigvis rask) og nu mig (og stadig kæresten). Så der er altså ikke overskud til at blogge for tiden. Jeg har kravlet i pendulfart mellem toilettet og sofaen (vil ikke komme ind på yderligere detaljer), så jeg har ikke så meget spændende at berette om. Mine forældre har været så søde at passe Vera hele dagen i dag, så vi har kunne passe os selv og flade ud. Hold op hvor er det altså fedt at have sine forældre lige i nærheden i sådan en situation. Håber I alle har nydt det skønne vejr, det har Vera som I kan se her under. Med bar numse. Hun fik da også lige tisset på min mors gulvtæppe, he he, så'n kan det jo gå, så fik hun altså ble på igen.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...